Skip to main content
Sweet & Sticky tofu met gefrituurde uitjes
Sweet & Sticky tofu met gefrituurde uitjes

Sweet & Sticky tofu met gefrituurde uitjes

met rijst, pinda's, broccoli en wortel

Tofu komt oorspronkelijk uit China, waar het al meer dan 2000 jaar wordt gegeten! Het is een uitstekend alternatief voor vlees - caloriearm, eiwitrijk en een geweldige bron van ijzer.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

100 gram

Tofu

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3298 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten106.9 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels11.1 g
Eiwitten22.7 g
Zout3.3 g
Potassium659.2 mg
Calcium105.2 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Bord
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuifje zout aan de kook in 2 potten.
  • Kook in de eerste pot de rijst in 8 - 11 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Kook de broccoli en wortel 5 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Mengen
2
  • Meng in een kleine kom de woksaus met gember met de sojasaus en de honing.
  • Wikkel de tofu in keukenpapier en duw het overtollige vocht eruit. Scheur vervolgens in hapklare stukjes. 
  • Zet een diep bord klaar, voeg de maizena toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de tofu door de maizena.
Snijden
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de tofu 5 - 8 minuten, haal uit de pan en houd apart.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de saus toe en bak 1 minuut verder.
Serveren
4
  • Leg de tofu terug in de pan en bak 2 - 3 minuten al roerend. 
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de broccoli en wortel ernaast. Leg de tofu met saus erbovenop.
  • Garneer met de pinda's, gefrituurde uitjes en gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders