HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Thais recepten
Thaise salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise salade met vegetarische runderpuntjes

met tomaat, komkommer en koriander

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:VeggieQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuks

Limoen

70 g

Zoete aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

3 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

160 g

Vegetarische runderstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei)

1 stuks

Komkommer

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

Rode ui

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 pak

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

½ stuks

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2316 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout6.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Saladekom
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom: de zoete Aziatische saus, het sesamzaad, de sojasaus, de gember, de knoflook, 1/2 tl suiker per persoon, pers 1 partje limoen per persoon er boven uit. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderstukjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

.
.
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verwijder de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt, koriander en thaise basilicum fijn. Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui, munt, koriander en thaise basilicum goed door elkaar.

.
.
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda`s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

.
.
4

Meng de udonnoodles en vegetarische runderstukjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda`s. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.