Taco's met gehakt en avocado-fetasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en zwarte bonen

Maak een culinaire reis naar Mexico - het is tijd voor een taco-fiesta! Met een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak jij een smeuïge en frisse vulling. Maak er een echt feestje van: zet alles in aparte bakjes op tafel. Zo kan iedereen zelf een perfecte taco samenstellen met óf zonder koriander.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Tacoschelpen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gemengd gehakt

1 pak(ken)

Zwarte bonen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1004 kcal
Energie (kJ)4201 kJ
Vetten69 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers12 g
Vezels17.2 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Maatbeker
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

Cuire le maïs
1

Préchauffez le four à 180 degrés. Tenez l’épi de maïs bien droit et décrochez-en les grains. Faites chauffer ½ cs de beurre par personne dans une poêle à feu moyen-vif. Faites cuire les grains de maïs 4 à 6 minutes en ajoutant une pincée de sel. Placez-les ensuite dans un bol.Épluchez l'avocat, retirez-en le noyau et coupez-en la chair en petits dés. Placez ces derniers dans un verre-doseur.Coupez la tomate en petits dés et mélangez-la aux grains de maïs.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten, die helpen je hart en bloedvaten gezond te houden.

Préparer la sauce
2

Émiettez les 2/3 de la feta au-dessus du verre-doseur contenant les dés d’avocat. Ajoutez 2 cs d’eau par personne et mixez le tout à l’aide d’un mixeur plongeant pour obtenir un mélange homogène. Salez et poivrez. Répartissez les coquilles à tacos sur une plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez 5 minutes.

Cuire la viande hachée
3

Faites chauffer dans la même poêle une 1/2 cs d’huile de tournesol par personne à feu moyen-vif. Faites cuire les épices mexicaines une demi-minute, puis ajoutez la viande hachée de bœuf. Faites-la cuire 3 à 6 minutes en la séparant. Après 3 minutes, ajoutez les haricots et faites-les cuire avec la viande hachée.

4

Garnissez les coquilles à tacos du mélange de viande hachée et de haricots. Répartissez ensuite les cubes de tomate et les grains de maïs dessus. Disposez une cuillère de sauce à l’avocat et la feta sur le tout, puis garnissez du reste de feta.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 50% van de ADH vezels. Vezels verzadigen niet alleen goed of zorgen voor een gezonde darmflora, maar ze dragen volgens veel onderzoeken ook bij aan een gezond cholesterolgehalte. Dubbel win bij dit gerecht!