Skip to main content
Sweet & sticky grillkaassalade
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige appelsiendressing en patatjes

4.4
(52)

Het geheim van perfect gegrilde witte kaas is timing - bak de kaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

150 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten45.4 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels10 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.9 g
Potassium317.3 mg
Calcium27.9 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen in 8 - 9 minuten goudbruin.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Dep ondertussen de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in sneetjes van maximaal 1/2 cm dik.
Kaas bakken
2
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op hoog vuur. Bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant, of tot de grillkaas tot goudbruin kleurt (zie Tip).
  • Voeg de honing en sambal naar smaak toe. Bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Maak dan slechts de helft van de grillkaas klaar. Gebruik de andere helft voor de lunch de volgende dag, gegrild op een broodje of in een salade.

Salade maken
3
  • Pers de appelsien uit boven een kleine kom.
  • Meng in een saladekom beide soorten mayonaise met het appelsiensap (zie Tip).
  • Snijd de sla in kleinere stukken en de komkommer in halve maantjes.
  • Voeg de sla en komkommer toe aan de saladekom en meng goed met de dressing.

Tip: Voeg eerst de helft van het appelsiensap toe. Proef de dressing en voeg pas daarna naar smaak meer appelsiensap toe.

Serveren
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Serveer de salade op borden. Leg de patatjes, de avocado en de grillkaas erbovenop.
  • Garneer met de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders