topBanner
Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

met pandanrijst, zoetzure wortel en pinda's

Lees meer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustLekker snelVegan
Allergenen:Pinda'sGlutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Bosui

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

25 gram

Hoisinsaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

2 krop(pen)

Little gem

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Bloem

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Voeg de geraspte wortel toe en schep om. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Hak de pinda's grof. Meng de gesneden paddenstoelen in een kom met 1/2 el bloem per persoon.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in 5 - 7 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de sojasaus, sesamolie, zoete Aziatische saus en hoisinsaus. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

4

Haal de blaadjes van de little gem los en leg per persoon 3 slaschuitjes klaar. Vul de little-gemschuitjes met de rijst, de sticky paddenstoelen en de zoetzure wortel. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. Serveer de rest van de rijst, de paddenstoelen met de saus en zoetzure wortel ernaast.