Japanse noedelsoep met kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en heel smaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groente in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:
Familie
Eenpansgerecht
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

0.38 stuk(s)

Paksoi

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

500 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)510 kcal
Energie (kJ)2132 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers4 g
Vezels3.5 g
Eiwitten29 g
Zout7 g

Benodigdheden

Rasp
Dunschiller
Wok

Instructies

Préparer le bouillon
1

Préparez le bouillon de poulet.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder of geen sojasaus en/of bereid 500 ml bouillon met 3/4 bouillonblokje in plaats van een hele.

Couper
2

Épluchez le gingembre et coupez-le ou râpez-le. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez les champignons blonds en tranches. Retirez l’extrémité de la tige du pak-choï, puis coupez-le grossièrement.

Tip: Voor een mildere gembersmaak snijd je de gember niet fijn maar in plakken, die je er vlak voor serveren weer uithaalt.

Cuire au wok
3

Dans le wok ou la marmite à soupe, faites chauffer l’huile de tournesol et faites revenir le gingembre et le piment rouge 2 à 3 minutes à feu moyen-doux. Ajoutez l’émincé de poulet et remuez 2 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez les champignons et le pak-choï, puis poursuivez la cuisson 2 minutes.

Tip: Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Cuire la soupe
4

Ajoutez le bouillon au wok ou à la marmite et laissez mijoter 6 minutes à couvert. Après 3 minutes, ajoutez les nouilles udon.

Assaisonner
5

Ajoutez 1 cc de sauce soja par personne à la soupe, poivrez et ajoutez éventuellement encore plus de sauce soja si vous le souhaitez.

Servir
6

Servez la soupe dans les bols à soupe.

Tip: Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en heel smaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groente in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes.