Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Allergenen:
Gluten
Soja
Noten
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Gekruide kipfiletreepjes

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)330 kcal
Energie (kJ)1379 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers14 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groente bakken
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp (zie TIP). Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Kip bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Mengen
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

Spiegelei bakken
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.