HelloFresh
topBanner
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

Lees meer

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNotenEiSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Gekruide kipfiletreepjes

20 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1379 kJ
Energie (kcal)330 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp (zie TIP). Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.