HelloFresh
topBanner
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

QUICK & EASY
Lees meer

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:BalansFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNotenEiSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

20 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

1 el

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp . Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spieglei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.