Skip to main content
Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

3.8
(806)

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. De schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de kieuwen, de zogenaamde 'petrusduim'. De schelvis voedt zich met kleine kreeftjes, mosselen en kleine visjes.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Carotte

250 g

Pomme de terre à chair ferme

1 pièce(s)

Filet d'églefin

(Contient: Poisson)

5 brin(s)

Ciboulette fraîche

(Peut contenir : Céleri)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories537 kcal
Énergie (kJ)2246.8 kJ
Graisses19 g
Graisses saturées9 g
Glucides60 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines26 g

Ustensiles

Cuisinière
Poêle avec couvercle
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Papier aluminium
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.

Snijd de bospeen in de lengte doormidden.
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (alexia) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de pan met deksel, 10 minuten. Giet daarna af.

3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de schelvisfilet.
4

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur, haal de schelvisfilet uit de pan en dek af met alluminiumfolie om warm te houden.

Roer de crème fraîche door de pan.
5

Snijd of knip de bieslook klein. Roer de crème fraîche, mosterd en bieslook door het bakvet van de vis. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg er de schelvisfilet op en serveer met de bieslook-crèmesaus.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes