Skip to main content
Fusion salade Niçoise met tonijn
Fusion salade Niçoise met tonijn

Fusion salade Niçoise met tonijn

met patatjes, sriracha-mayo en sesamzaad

4.2
(172)

Sesamzaad, klein maar krachtig, voegt niet alleen een nootachtige smaak en knapperige textuur toe aan gerechten, maar is ook rijk aan gezonde vetten, vezels en mineralen.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Mosterd
Soja
Ei
Sesamzaad
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat: Vis)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Little gem

75 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Sesamzaad, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2401 kJ
Energie (kcal)574 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten46.3 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.5 g
Zout0.9 g
Potassium235.8 mg
Calcium63 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot en voeg een een snuifje zout toe. Breng aan de kook en kook de aardappelen 5 - 7 minuten. 
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd doormidden.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen en kook 6 - 8 minuten, giet af en laat uitstomen.
Marineren
2
  • Meng in een kom de helft van de olijfolie met de honing en de helft van de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tonijn toe en meng goed door. Bewaar apart en laat marineren.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de sla fijn.
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn met de suiker. Voeg de ui toe en meng goed door.
Tonijn bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de tonijn 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de boter en de overige Koreaanse kruiden toe aan de aardappelen en sperziebonen. Bak de aardappelen en sperziebonen 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla toe aan de ui en schep goed om. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de patatjes, sperziebonen en tonijn ernaast.
  • Besprenkel met de sriracha-mayo.
  • Garneer met het zwarte sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders