Skip to main content
Parelcouscoussalade met perzik en romige feta
Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel

4.2
(312)

Speciaal ingrediënt in je box! De perzik, een sappige zomervrucht, is op z'n best van juni tot augustus. Perfect rijp en vol smaak.

Labels:
Extra groente
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Noten
Amandelnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

40 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

40 gram

Rucola

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ stuk(s)

Perzik

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2538 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels12.3 g
Eiwitten19.6 g
Zout1.9 g
Potassium363.5 mg
Calcium76.4 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

Courgette bereiden
1
  • Bereid in een pot met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
  • Snijd de courgette in schijfjes.
  • Verhit een grillpan of gewone pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak of grill de courgetteschijfjes 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous en de helft van de Griekse kruidenmix toe aan de pot met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten droog op laag vuur.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de perzik in partjes. 
Perzik bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in de pan van de courgette op middelhoog vuur en bak de appelschijfjes en perzikpartjes in 4 - 5 minuten bruin.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 
  • Verkruimel de feta in een kom. Voeg de yoghurt en de overige Griekse kruidenmix toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, linzen, courgette en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de appelschijfjes en perzikpartjes erbovenop. Garneer met de fetasaus en het amandelschaafsel.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders