Skip to main content
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met ijsbergsla, gekookt eitje en oude kaas

In de salade gebruik je friszoete en kruidige pruimtomaten. Is de pruimtomaat van a) Franse b) Nederlandse of c) Mediteraanse afkomst? (Het juiste antwoord is: c)

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Citroen

150 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Mayonaise

15 gram

Oude-kaasvlokken

1 stuk(s)

Zigeunerschnitzel

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)919 kcal
Energie (kJ)3847 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.8 g
Eiwitten46 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de tomaat in parten en de sla grof. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

Krieltjes roosteren
2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven en schep halverwege om.

Eieren koken
3

Kook de eieren in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Pel de eieren en snijd in parten.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon: de mayonaise (zie Tip 1), 1/2 el citroensap, 1/2 el water, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 2/3 van de oude kaasvlokken, peper en zout. Voeg de rode ui toe en schep om (zie Tip 2). Meng vlak voor serveren ook de sla en de partjes tomaat door de dressing.

Tip: 1. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Voeg per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt toe. Net zo lekker en minder calorierijk. 2. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.

Schnitzel bakken
5

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel de partjes ei eroverheen. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade. Besprenkel met de dressing en de oude kaasvlokken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gehaktballetjes à la Köfte in romige currysaus

Gehaktballetjes à la Köfte in romige currysaus

met rijst en snijbonen
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Zelfgemaakte bruschetta-burgers

Zelfgemaakte bruschetta-burgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Spaghetti al limone met panko

Spaghetti al limone met panko

met spruiten en courgette
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo
Romige mafaldine met spekreepjes en panko

Romige mafaldine met spekreepjes en panko

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde patatjes, citroen en spinazie
Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

met Mediterrane groenten en patatjes
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pikante mayo, mais en tomaat
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pikante patatjes
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, patatjes en sperziebonen
Eenpans tomatenrijst met doradefilet

Eenpans tomatenrijst met doradefilet

met citroen en peterselie
Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Fish & Chips

Fish & Chips

met frisse komkommer-dillesalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes