
Kookmee: Een belangrijk werkje: groente schoonmaken. Help mee de peultjes schoon te maken!?
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
¼ cm
Gingembre frais
½
Oignon
½
Poireau
65 g
Pois mange-tout
75 ml
Lait de coco
85 g
Riz pandan
1 cc
Citronnelle moulue
10 ml
Sauce soja
(Contient: Gluten, Soja)
1
Filet de saumon avec peau
(Contient: Poisson)
½ cs
Huile de tournesol
à votre goût
Poivre et sel

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de peultjes doormidden. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Kook de rijst met de helft van de kokosmelk, ½ tl gemberrasp per persoon en een snufje zout in de pan met deksel, in 8 – 10 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui, prei en sereh 2 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de overige kokosmelk, sereh en sojasaus toe. Leg de zalmfilet op de groenten en stoof, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar.
Keer de zalmfilet halverwege, voorzichtig, om.

Verdeel de rijst, groenten en zalmfilet over de borden.