Wist je dat een rode paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2.5 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Varkensboerenworst
100 gram
Volkoren noedels
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)200 gram
Gesneden spitskool
25 gram
Zwarte-bonenpasta
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Soja)15 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)5 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)¼ stuk(s)
Rode peper
1 el
Zonnebloemolie
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een grove rasp. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.
Voeg de zwarte-bonenpasta, de bosui en de rode paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan. Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.