Veggie + protein - Ravioli met varkenshaaspuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Ravioli met varkenshaaspuntjes als extra

Veggie + protein - Ravioli met varkenshaaspuntjes als extra

met sperziebonen, peultjes en oude kaas

Pastaliefhebbers opgelet! We hebben een nieuwe pastavariant op het menu: ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette. Dit laatste is gesmolten boter waarbij de eiwitten bruin kleuren. Hierdoor krijgt het een hazelnootachtige smaak en geur. De sperziebonen en groene peultjes maken het lekker fris en de pompoenpitten zorgen voor een bite – dat wordt genieten vanavond.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Sperziebonen

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)

50 gram

Peultjes

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

120 stuk(s)

Varkenshaasstukjes

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)688 kcal
Energie (kJ)2880 kJ
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels9.9 g
Eiwitten20.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.

• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken en snijden
2

• Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

• Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

• Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen uit.

Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat? Lekker en gezond dus!

Bakken
3

• Verhit de roomboter in een hapjespan of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 4 minuten.

• Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe aan de varkenshaaspuntjes en schep goed om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Pompoenpitten zijn van alle noten en pitten het rijkst aan magnesium en fosfor. Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.

Serveren
4

• Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon.

• Verdeel de ravioli met sperziebonen, peultjes en varkenshaaspuntjes over de borden en garneer met de oude kaas en pompoenpitten.