Skip to main content
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing

4.1
(436)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Famille
Ingrédient spécial
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Mini-komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2809 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten32.7 g
Zout1.8 g
Potassium491.6 mg
Calcium46.8 mg
Iron1.4 mg
Pan
Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de orzo in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.
Saus maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middelhoog vuur. Bak de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de helft van de ui en de helft van de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de passata, de suiker en 50ml kookvocht per persoon toe. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Kip bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de overige ui en de overige knoflook 2 minuten.
  • Voeg de kip toe en bak 7 minuten.
  • Meng ondertussen de orzo door de saus en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kom de komkommer met de yoghurt, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de tomatenorzo op diepe borden.
  • Verdeel alles eroverheen.
  • Garneer met de overige munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders