Pittige Thaise hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Thaise hamburger

Pittige Thaise hamburger

Met paksoi en zoete-aardappelfrietjes

Een Amerikaanse klassieker in een Thais jasje: deze burger is op smaak gebracht met ingrediënten uit de Thaise keuken, zoals citroengras en laos. Samen met de friszure limoenmayonaise waan jij je met deze licht pittige burger in oosterse sferen. Voeg daar de zoete bataat en zoute soja aan toe en jouw maaltijd wordt een feestje van verschillende smaken.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paksoi

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger met Thaise kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4184 kJ
Energie (kcal)1000 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Fruitmesje
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Wok
Broodmes

Instructies

Zoete aardappel in grove frieten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in grove frieten. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie en het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout en bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om. Leg in de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbollen erbij en rooster mee.

Paksoi fijn maken en scheiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi klein, houd 1 groen blad per persoon apart en snijd de rest van het groen fijn. Bewaar het wit en het groen apart van elkaar. Meng de wittewijnazijn, de suiker, peper en zout in saladekom. Snijd de komkommer in blokjes en meng met het azijnmengsel in de saladekom.

mayonaise maken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 2 – 3 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1/2 tl limoensap per persoon met de mayonaise. Voeg eventueel meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Snijd de koriander grof.

Paksoi en ui bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het wit van de paksoi toe en bak nog 4 – 6 minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden groene bladeren en 1 tl sojasaus per persoon toe en roer door tot de bladeren geslonken zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (let wel op: de sojasaus is al vrij zout).

Broodje beleggen
5

Besmeer de hamburgerbollen met een laagje limoenmayonaise, beleg met een groen blad van de paksoi en leg daarop de hamburger. Bestrooi met koriander en dek af met de andere helft van het broodje.

Serveren
6

Serveer de Thaise burgers met de zoete-aardappelfrietjes, de gewokte paksoi, de komkommer en de overige limoenmayonaise.