Risotto épicé au lard et au poireau
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Risotto épicé au lard et au poireau

Risotto épicé au lard et au poireau

servi avec de la roquette et du pecorino

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Tags:
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson40 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Échalote

75 g

Riz pour risotto

15 g

Pecorino râpé AOP

¾ pièce(s)

Poireau

½ pièce(s)

Piment rouge

2 tranche(s)

Lard

¼ pièce(s)

Citron

40 g

Roquette

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

½ cs

Beurre [végétal]

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)286 kcal
Énergie (kJ)1196 kJ
Graisses20.3 g
dont saturés7.7 g
Glucides14.7 g
dont sucres10.2 g
Fibres7.4 g
Protéines8.4 g
Sel2.8 g

Ustensiles

Casserole
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Sauteuse

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden en bereid de bouillon voor de risotto. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Wanneer je dit lastig vindt, kun je de knoflook ook fijn snijden.

Risotto starten
2

Verhit de roomboter in een pan en fruit de sjalot en knoflook 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1⁄3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Conseil: Un classique du risotto : s'il vous reste un peu de vin blanc chez vous, arrosez-en le riz d'un filet à l'étape 2 avant d'ajouter le bouillon.

Risotto afmaken
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Meng de geraspte pecorino door de risotto.

Snijden en bakken
4

Halveer ondertussen de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 - 10 minuten krokant in de oven, controleer regelmatig of dit niet te snel gaat. Snijd de citroen in parten.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? La partie verte du poireau est riche en vitamine B6. Ne la jetez plus ! La vitamine B6 est importante pour les muscles et bonne pour votre système immunitaire.

Bakken en mengen
5

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en roerbak de prei en de rode peper 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. De prei mag nog een bite hebben. Meng samen met de helft van de rucola door de risotto. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Let op: de bouillon en het ontbijtspek zijn al vrij zout.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? 20 g de roquette seulement (comme dans ce plat) contiennent plus de fer, de vitamine A et de calcium que 100 g de bien d'autres légumes.

Serveren
6

Verdeel de overige rucola over de borden. Schep de risotto erop en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer met een partje citroen.