Skip to main content
Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

3.4
(414)

Een gerecht met twee bijzondere ingrediënten: steranijs en rode currypasta. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. De rode currypasta werd voor jou bereid door onze leverancier Maza.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 ml

Kokosmelk

20 gram

Groene linzen

50 gram

Rode currypasta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Steranijs

85 gram

Zilvervliesrijst

125 gram

Spitskool

½ stuk(s)

Rode paprika

10 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

4 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

/ per gerecht
Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3305 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten95 g
Vezels18 g
Eiwitten23 g

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en roer de kokosmelk door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, 75 ml water per persoon en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de spitskool fijn en snijd de paprika klein. Voeg na 10 minuten de spitskool toe aan de curry en in de laatste 10 minuten de paprika. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

5

Snijd de koriander grof en hak de pinda’s grof.

6

Haal de steranijs uit de curry en roer de helft van de pinda’s erdoor. Verdeel de rijst en curry over de borden. Schep de yoghurt erop en garneer met de koriander en overige pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders