HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPilav Met Gestoomde Kabeljauw
topBanner
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

Met basmatirijst, paprika en spinazie

Lees meer

Vandaag maak je een eenpansgerecht. Terwijl de rijst aan het garen is, leg je de kabeljauw in dezelfde pan. Op deze manier stoomt de vis gaar. Je brengt het geheel op smaak met geurige kruiden, gember en een beetje rode peper voor extra pit.

Labels:CaloriebewustEet mij eerst
Allergenen:SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

2 cm

Verse gember

1 el

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

140 gram

Basmatirijst

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2343 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels6 g
Eiwitten33 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode paprika in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, de rode peper en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 70 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof en snijd de citroen in partjes.

5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Leg de kabeljauwfilet op de rijst, breng op smaak met peper en zout en dek af. Laat de rijst en de vis minuten 8 – 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.

6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Serveer met de partjes citroen.