Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bieslook

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 snufje

Nootmuskaat

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)580 kcal
Energie (kJ)2427 kJ
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten14 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels7.1 g
Eiwitten29.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g penne per persoon en de helft van de kaas. Beide kunnen met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.

Gehakballetjes bakken
3

Halveer de kipgehaktballetjes, zodat je 6 balletjes per persoon hebt. Rol ze tot ze rond worden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 8-10 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan. Bewaar het bakvocht.

Prei stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 8-10 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de bieslook en de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp een mestpuntje nootmuskaat per persoon.

Saus maken
5

Voeg de slagroom, oude kaas, semi-gedroogde tomaten toe aan de prei. Voeg naar smaak nootmuskaat toe. Voeg tenslotte ook de kipgehakballetjes bij de prei in de pan, meng alles goed en verwarm nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden. Garneer met de bieslook.