Skip to main content
Romige penne met heekfilet en courgette

Romige penne met heekfilet en courgette

met kerstomaten, citroen en munt

4.5
(491)

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode ui

65 gram

Rode kerstomaten

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout1.6 g
Potassium105.9 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.2 mg
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de kerstomaten.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan en bak de ui, knoflook en kerstomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room, wittewijnazijn en Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Wrijf de vis aan beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de vis, inclusief botersaus, erbovenop en garneer met de overige munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders