Skip to main content
Rigatoni met ragù bianco

Rigatoni met ragù bianco

met rundergehakt, champignons en courgette

4.5
(464)

Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

70 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3503 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels7.6 g
Eiwitten40.6 g
Zout1.8 g
Trans Fat0.5 g
Potassium481.3 mg
Calcium43.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet af en bewaar apart.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1/2 cm dik.
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 6 minuten.
  • Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Saus maken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de bouillon, de room en de wittewijnazijn toe aan de pan en roer goed door. Draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed.
  • Roer vervolgens de groenten samen met 2/3 van de geraspte kaas erdoorheen. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
  • Serveer de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders