Snelle pasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Labels:
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

65 gram

Champignons

75 gram

Spaghetti

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

20 gram

Kruidenroomkaas

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3416 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14 g
Vezels10 g
Eiwitten41 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn.
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballen in de pan en halveer met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie Tip).
  • Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Mengen en serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Garneer met de geraspte belegen kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!