Parelcouscous met pompoen en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met pompoen en feta

Parelcouscous met pompoen en feta

Met kastanjechampignons en hazelnoten

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken, maar qua smaken uitdagend door de geurige dragon en hartige Griekse feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. De kaas zorgt in dit gerecht voor extra romigheid.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Pompoenblokjes

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

3 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven, schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon, breng opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Dragon snijden
4

Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes, houd de blaadjes heel en snijd de steeltjes fijn. Verkruimel de feta en snijd de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de hazelnoten tot ze beginnen te geuren.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven met de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.