Skip to main content
Parelgerst met linzensalade en geroosterde pastinaak
Parelgerst met linzensalade en geroosterde pastinaak

Parelgerst met linzensalade en geroosterde pastinaak

Une explosion de saveurs dans votre assiette

3.3
(342)

Deze winterse gezonde linzensalade bestaat onder andere uit pa-relgerst, linzen, pastinaak en spruiten. Door de spruiten, rode ui en pastinaak te roosteren in de oven met zwarte balsamicoazijn krijgen de groente een zoete tint. Dit gaat heerlijk samen met de dana blue, een zachte-pittige blauwschimmelkaas.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

45 gram

Parelgerst

(Bevat: Gluten)

40 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Pastinaak

150 gram

Spruiten

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Danablu

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3054 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten85 g
Vezels32 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en laat, afgedekt, 25 minuten droog koken. Voeg eventueel water toe als het te snel droog wordt. Meng in een andere pan met deksel de linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de pastinaak
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pastinaak in de lengte in vieren en vervolgens in ongeveer even grote plakken. Snijd de spruiten doormidden en snijd of pers de knoflook fijn.

Besprenkel met olijfolie
3

Verdeel de rode ui, pastinaak en spruiten over de bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie en de helft van de zwarte balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Pas op dit kan snel gaan! Bak de pompoenpitten en de knoflook de laatste 5 - 6 minuten mee.

4

Maak in een kleine kom een dressing van extra vierge olijfolie, de honing en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kom
5

Meng in een saladekom de groenten, parelgerst, linzen, dressing naar smaak en de helft van de dana blue.

Garneer met de dana bleu
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met overige dana blue.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders