Oosterse tartaar met kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Met rijst, paksoi en geroosterd sesamzaad

Tartaar in een Aziatisch gerecht - dat klinkt misschien gek, maar gecombineerd met paksoi, paddenstoelen en sojasaus geef je de tartaar een Japanse twist. De geroosterde sesamzaadjes maken het helemaal af. Laat je verrassen door dit bijzondere recept!

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Sesamzaad
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Bosui

0.3 stuk(s)

Paksoi

60 gram

Surinaamse rijst

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Rundertartaar

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels4 g
Eiwitten33 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad in 2 – 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
2

Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein maar houd de stelen apart van de groene bladeren.

Rijst koken
3

Kook de rijst met de gember t, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Haal de gember voor serveren uit de rijst en breng de rijst op smaak met peper en zout.

Paksoi bakken
4

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak 6 – 7 minuten, voeg de laatste 2 minuten het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de vissaus.

Tartaar bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 minuten. Voeg de rundertartaar toe en bak in 3 – 4 minuten los. Voeg de kastanjechampignons en de sojasaus toe en bak nog 4 – 5 minuten of tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de tartaar, de kastanjechampignons en de paksoi. Garneer met de bosui en het sesamzaad.