In dit gerecht komen Oosterse smaken, boekweitnoedels en geurige sesamolie samen tot een smaakvol geheel. De omeletrolletjes en knapperige lente-ui maken het gerecht helemaal af. Je brengt dit gerecht verder op smaak met gedroogd citroengras, ook wel sereh genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Rode peper
⅓ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Bosui
0.1 stuk(s)
Tofu
5 ml
Sesamolie
15 ml
Sojasaus
75 gram
Boekweitnoedels
1 stuk(s)
Ei
1 tl
Gemalen citroengras
10 gram
Pinda's
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels.
Verhit de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de tofu samen met de helft van de rode peper en de helft van de sojasaus 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar in een kom.
Verhit vervolgens de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de peen en de overige rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 8 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Kluts het ei in een andere kom met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak op middelmatig vuur 1 omelet per 2 personen. Rol de omelet op en snijd vervolgens in reepjes.
Voeg de tofu, tomaat, lente-ui, sereh, witte wijnazijn, honing en overige sojasaus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de boekweitnoedels en overige sesamolie toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s en omeletrolletjes.