Skip to main content
Nasi met groenten en mangosausje

Een tekstballon waarbij een pinda (Marije heeft die afbeelding met je gedeeld) dit zegt: Hoi! Ik ben een pinda. Wil je jouw ouders helpen met het koken? Bestrooi mij dan aan het einde van de bereiding over de borden. Samen met het zoete mangosausje smaak ik, al zeg ik het zelf, best wel heel lekker!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Soja
Moutarde
Arachides
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Gousse d'ail

½

Échalote

200 g

Carottes et chou blanc

85 g

Riz basmati

1

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

40 g

Chutney de mangue

(Contient: Moutarde Peut contenir : Arachides, Fruits à coque)

10 g

Cacahuètes

(Contient: Arachides)

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories749 kcal
Énergie (kJ)3133.8 kJ
Graisses20 g
Graisses saturées6 g
Glucides106 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines20 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts
Bol
Assiette

Instructions

1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de sjalot.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van kool en peen en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Hak de pinda’s grof.

6

Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes