HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade en tomaat

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Family
Allergenen:Melk (inclusief lactose)MosterdGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Kipfilethaasje

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ tl

Paprikapoeder

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

2 stuks

Tomaat

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Witte kool en peen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 stuks

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

10 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes.

3

Wentel de kip door de panko, zorg dat hij volledig bedekt is met panko. Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de kip hierop kan leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

4

Was ondertussen de kom van de kip af en meng in dezelfde kom de witte kool-wortelsalade met de overige yoghurt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurt saus.