Milde curry met spinazie en kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde curry met spinazie en kikkererwten

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groenten en geserveerd met rijst

Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Hollandse groentemix

85 gram

Witte langgraanrijst

40 gram

Rode currypasta

1 pak(ken)

Kikkererwten

125 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)895 kJ
Energie (kcal)214 kcal
Vetten10.4 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten15.1 g
waarvan suikers0.8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten10.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Sieb

Instructies

Groenten bakkken
1
  • Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee.
  • Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

Tip: Door de kikkererwten en de groente bevat dit gerecht veel vezels, waardoor je lang verzadigd bent.

Curry maken
3
  • Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door. 
  • Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  • Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop (zie TIP).

Tip: Houd je van curry met een beetje pit? Roer dan naar smaak sambal door de curry.