HelloFresh
topBanner
Milde curry met spinazie en kikkererwten

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groenten en geserveerd met rijst

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:VeggieQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Hollandse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Witte langgraanrijst

75 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

⅔ pak

Kikkererwten

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3178 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Zeef
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.

2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee. Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

3

Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door. Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn. Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.