BestellenCadeaubon
Midden-Oosters gekruide veggiebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters gekruide veggiebowl

Midden-Oosters gekruide veggiebowl

met zoete aardappel, kikkererwten, spinazie en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Ras el hanout

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2548 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten58.9 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels16.6 g
Eiwitten17.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Zeef

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Weeg de zoete aardappel af en schil of was grondig. Snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik en leg de halve maantjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de halve maantjes in 20 – 30 minuten gaar in de oven.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Bakken
2
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en per persoon: 1 1/2 tl ras el hanout en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix 2 – 3 minuten.
  • Voeg eventueel extra olijfolie toe als de kruiden aanbakken.
  • Voeg de appel en paprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Spinazie toevoegen
3
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef. Scheur de spinazie klein.
  • Voeg de kikkererwten toe aan de sauteerpan en bak 4 – 6 minuten mee.
  • Haal de sauteerpan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes en snijd de koriander fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de zoete aardappel over de borden.
  • Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander.
  • Serveer met de labne en de citroenpartjes.

Weetje: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de paprika zorgt voor veel vitamine E en C.