Skip to main content
Zelfgemaakte aspergesoep met spekjes
Zelfgemaakte aspergesoep met spekjes

Zelfgemaakte aspergesoep met spekjes

4 porties | met dragon, room en croutons

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootste gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.

Labels:
Recept
Allergenen:
Milk
Hvede
Gerste

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

500 gram

Witte asperges

200 ml

Room

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dragon en bieslook

2 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

8 ml

Olijfolie met citroenaroma

1 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

6 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4514 kJ
Energie (kcal)1079 kcal
Vetten60.7 g
waarvan verzadigd29.3 g
Koolhydraten105.9 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels20.5 g
Eiwitten24.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel
Koekenpan
Schuimspaan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten.
  • Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.
Soep koken
2
  • Kook 1200 ml water in de waterkoker.
  • Verhit ondertussen 1 1/2 el boter in een soeppot met deksel op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg het water toe aan de soeppot. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Maak zelf een aspergebouillon! Kook de aspergeschillen en harde onderkant 30 minuten in 1500 ml water met een grote snuif zout. Zeef de aspergeresten eruit en gebruik dit in plaats van het water met bouillonblokje.

Garnering maken
3
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur en bak de blokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn.
Serveren
4
  • Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pot en bewaar apart.
  • Voeg de room toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
  • Warm de soep in 1 minuut opnieuw op.
  • Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse kruiden. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes