Skip to main content
Overnight oats

Overnight oats

6 porties | met gekaramelliseerde appel en blauwe bessen

3.9
(12)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Haver
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

400 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Sesamzaad, Tarwe, Gerst, Gluten, Noten, Pinda's, Rogge)

1000 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

60 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)5599 kJ
Energie (kcal)1338 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten176.5 g
waarvan suikers31.2 g
Vezels20.9 g
Eiwitten46.7 g
Cholesterol30 mg
Zout0.5 g
Potassium820 mg
Calcium600 mg

Benodigdheden

Kom
Film plastique
Koekenpan

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout samen met de melk en honing naar smaak.
  • Dek de kom af met vershoudfolie. Zet in de koelkast en laat de havermout minstens 6 uur staan, of de hele nacht.
2
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appelblokjes toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg de kaneel toe en bak nog 1 minuut.
3
  • Serveer de havermout over 6 kommen.
  • Garneer met de appel, blauwe bessen en pecannoten.
  • Voeg honing toe naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders