Luxe vispannetje met zalm, kabeljauw en koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe vispannetje met zalm, kabeljauw en koolvis

Luxe vispannetje met zalm, kabeljauw en koolvis

met gebakken aardappeltjes

Voor dit heerlijk romige gerecht pocheer je vis in een saus van room en witte wijn. De lichte anijssmaak van venkel past goed bij de vismelange van zalm, koolvis en kabeljauw. Het overheerst de subtiele smaken van de vis niet. Je kunt dit gerecht ook zonder wijn bereiden, lees dan de eerste tip op de achterkant.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Peen

⅓ stuk(s)

Prei

150 ml

Espiga Branco

(Bevat Sulfiet)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse kervel

½ stuk(s)

Citroen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat Vis)

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4906 kJ
Energie (kcal)1173 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Dunschiller
Pan

Instructies

Aardappeltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de peen met een dunschiller en snijd de peen in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een grote pan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de wortel toe en roerbak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

Vispannetje afmaken
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep het vispannetje in diepe borden of kommen. Schep de krieltjes in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetje met de kervel en eventueel ook met het venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak over uit.