Skip to main content
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade

Entrecote wordt gewaardeerd om zijn dooradering - de vetstrepen die smelten tijdens het koken - waardoor dit stuk vlees extra sappig en mals is.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Noten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Gele wortel

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Entrecote

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2541 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten37.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten40.3 g
Zout1.1 g
Potassium179.9 mg
Calcium33.5 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Dunschiller of kaasschaaf
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng water aan de kook in een pot. Weeg de zoete aardappel af. Schil en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Haal voor het beste resultaat de steak minimaal 30 - 60 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Amandelschaafsel roosteren
2

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de wortel in dunne schijfjes en de ui in halve ringen. Snijd de appelsien in 4 partjes. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Wortel bakken
3

Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de wortel 8 - 10 minuten. Draai halverwege om. Blus af met de sojasaus en het sap van 1 appelsienpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 1 - 2 minuten indikken en haal daarna van het vuur.

Steak bakken
4

Verhit een flinke klont boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak en de ui 2 - 4 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Voeg voor meer smaak een extra klontje boter toe aan de pan en schep de gesmolten boter continu over de steak tijdens het bakken.

Saus maken
5

Voeg aan de ui de bouillon en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat reduceren en indikken tot serveren. Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer. Stamp de zoete aardappel en een klontje boter met een aardappelstamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de wortel en komkommer. Serveer de zoete-aardappelpuree over borden. Verdeel de steak en de saus van ui eroverheen. Serveer de salade ernaast en garneer met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla