Skip to main content
Witte chocolademousse met blauwebessencompote
Witte chocolademousse met blauwebessencompote

Witte chocolademousse met blauwebessencompote

met speculaas, limoen en mascarpone

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke dessert is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Speculaasstukjes

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Gluten)

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Walnoten, Macadamianoten, Paranoten, Hazelnoten, Amandelnoten, Pistachenoten, Rogge, Cashewnoten, Pecannoten, Haver, Gerst, Noten, Tarwe, Spelt, Pinda's)

¼ stuk(s)

Limoen

35 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2191 kJ
Energie (kcal)524 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten33.8 g
waarvan suikers26.7 g
Vezels1.4 g
Eiwitten4.9 g
Zout0.3 g
Potassium18 mg
Calcium3.2 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Steelpan
Grote kom
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Weeg de speculaasstukjes en chocoladedruppels af.
  • Weeg de room af.
  • Breng een klein laagje water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de steelpan, maar zorg ervoor dat deze het water niet raakt.
  • Voeg de chocoladedruppels toe aan de kom en laat smelten. Roer regelmatig door.
Mousse maken
2
  • Rasp de limoen en pers het sap uit.
  • Meng in een grote kom de mascarpone met de gesmolten chocolade en per persoon: 1/2 tl limoensap en 1/4 tl limoenrasp.
  • Voeg geleidelijk de room toe en klop ondertussen met een garde of handmixer in 3 - 6 minuten tot een gladde, stevige mousse.
  • Proef en voeg eventueel meer limoensap of -rasp toe naar smaak.
Compote maken
3
  • Voeg de speculaasstukjes toe aan de glazen en schep de mousse erop. Laat minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  • Meng in een steelpan de honing met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en 2/3 van de blauwe bessen. Laat 3 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Prak met een vork. Laat nogmaals 3 minuten pruttelen en laat volledig afkoelen.
Serveren
4
  • Verdeel de blauwebessencompote en de overige blauwe bessen over de mousse.
  • Garneer met wat limoenrasp naar smaak.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders