Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's

Van een romige pindasaus tot knapperig geroosterde pinda's - dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst toe aan het gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

200 gram

Hollandse groentemix

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen korianderzaad

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

3 el

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Ketjap manis

½ tl

Sambal

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3916 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok
Koekenpan

Instructies

snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.

saus
2

Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.

bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, kerriepoeder, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten naar wens gaar zijn. Roer regelmatig door.

hakken
4

Snijd ondertussen de verse koriander fijn en voeg de steeltjes van de koriander toe aan de wok of hapjespan. Hak de pinda's grof. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

mengen
5

Voeg de pindasaus en de helft van de pinda's toe aan de groenten en verhit al roerend nog 1 minuut.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten op de rijst en garneer met de korianderblaadjes en overige pinda's. Serveer met het spiegelei.