HelloFresh
topBanner
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelBalansEten binnen 3 dagen
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

200 g

Gesneden snijbonen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Citroen

10 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2109 kJ
Energie (kcal)504 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en gesneden snijbonen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit in een hapjespan 1 el roomboter per persoon, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd apart.Kook de krieltjes 8 minuten. Voeg na 5 minuten de gesneden snijbonen toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Voeg de rest van de knoflook aan de hapjespan toe en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de pan uit en meng er de garnalen gedurende 1 minuut doorheen vlak voor serveren. Snijd intussen de krulpeterselie fijn.

4

Verdeel de krieltjes met snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.