Skip to main content
Kip-cheeseburgers met rode ui en geroosterde bataat
Kip-cheeseburgers met rode ui en geroosterde bataat

Kip-cheeseburgers met rode ui en geroosterde bataat

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Graines de sésame
Lupin

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

125

Patate douce

½

Oignon rouge

1

Tomate

¼

Laitue

2

Steak de poulet épicé

2

Mini-pain à hamburger complet

(Contient: Gluten, Lait (contient du lactose), Graines de sésame, Lupin)

25

Cheddar râpé

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1.5

Huile d'olive

½

Huile d'olive vierge extra

1

Vinaigre balsamique noir

Moutarde

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3573 kJ
Calories854 kcal
Graisses48 g
Graisses saturées14 g
Glucides63 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines39 g

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuisinière
Poêle à bords hauts
Bol

Instructions

Snijd de bataat in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snijd in plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een 1/3 deel van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bataat 12 – 15 minuten in de oven.

Bak de rode ui.
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper, haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

Snijd de overige helft van de tomaat in blokjes.
3

Snijd ondertussen een halve tomaat in plakken en de overige helft klein. Bewaar de plakken tomaat bij de ui in de kom.

4

Scheur de botersla grof, en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipburgers in 8 – 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig om.

6

Haal ondertussen de bataat uit de oven en bak de mini hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

Beleg de mini-hamburgerbollen met de burgers, salade en de kaas.
7

Verdeel de mini hamburgerbollen over de borden. Smeer de onderkant in met een laagje mosterd en beleg met wat botersla, een plakje tomaat, wat rode ui, een kipburger en bestrooi met 1 volle tl geraspte cheddar kaas per persoon. Serveer met de bataat en de overige salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes