Japanse taco's met tofu

Japanse taco's met tofu

Met gele peen en rode peper

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.9 / 4van de 184 beoordelingen
Lees meer

Dit recept is een mooi voorbeeld van fusion cuisine, oftewel een mix van keukens. In dit geval zijn smaken uit de Japanse, Mexicaanse én Spaanse keuken gecombineerd in een verrassend en kleurrijk gerecht. De frisse groenten en de gemarineerde tofu zorgen voor een mooi contrast en de rode peper geeft de taco's een beetje pit. Een lekker gerecht, dat ook nog eens leuk is om samen te eten!

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:SojaEiMosterdGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Peer

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Gele peen

½ stuks

Rode peper

1 pak

Tofu

(BevatSoja)

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Rode kool, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

4 tl

Honing

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3833 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels16 g
Eiwitten28 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Rasp
Kleine kom
Grote kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden en raspen
Snijden en raspen
1

Verwijder het klokhuis van de peer en rasp met een grove rasp. Rasp ook de komkommer en de gele peen met een grove rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tofu in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Salade maken
Salade maken
2

Meng de peer, de rodekool en de aioli in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet de salade tot gebruik in de koelkast

Mengen
Mengen
3

Meng in een grote kom de komkommer en gele peen samen met de rode peper. Bewaar apart. Meng in een kleine kom de knoflook met de honing en de sojasaus.

Tofu bakken
Tofu bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 – 3 minuten. Schep regelmatig om. Voeg het sojamengsel toe en bak nog 1 – 2 minuten mee.

Tortilla's verwarmen
Tortilla's verwarmen
5

Verhit een andere koekenpan zonder boter of olie. Verwarm in deze pan een voor een de tortilla's, elk 15 – 20 seconden.

Serveren
Serveren
6

Serveer de tortilla's aan tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen met de tofu, het groente-pepermengsel en de salade.