Skip to main content
Indonesische soto met een gekookt ei, peultjes en rijstvermicelli
Indonesische soto met een gekookt ei, peultjes en rijstvermicelli

Indonesische soto met een gekookt ei, peultjes en rijstvermicelli

Avec des vermicelles de riz

Deze soep dien je anders op dan andere soepen. Je vult namelijk de kommen met de groenten en giet deze over met bouillon. Ieder kan dan zelf naar wens de peultjes , ei, ui en sambal toevoegen. Tip: dit gerecht is extra lekker met een lepeltje sambal.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Ei
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Rijstvermicelli

175 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

125 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1916 kJ
Energie (kcal)458 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels9 g
Eiwitten17 g
Zout7.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan
Kom
Wok

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en houd warm tot serveren. Snijd de rode ui in halve ringen, schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Ei koken
2

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd het ei doormidden.

Koken
3

Breek de rijstvermicelli kleiner en kook in de pan met deksel met bouillon, afgedekt, 4 minuten op middellaag vuur. Giet af en bewaar apart.

Bakken
4

Verhit ondertussen in een wok of hapjespan de zonnebloemolie en bak de rode ui, gember en rode peper 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en doe in een kom. Zet de wok of hapjespan terug op het vuur. Voeg de oosterse groentemix met de sojasaus toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Verdeel de oosterse groentemix over de soepkommen. Zet het vuur hoog en bak in dezelfde pan de peultjes 3 minuten.

Serveren
6

Giet de bouillon over de de oosterse groentemix in de kommen en zet de overige ingrediënten op tafel. Laat ieder naar wens de soep vullen met het ei, de gebakken rode ui, peultjes , rijstvermicelli en sambal.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla