Skip to main content
Venkelcurry met koriander-yoghurtsaus
Venkelcurry met koriander-yoghurtsaus

Venkelcurry met koriander-yoghurtsaus

met bruine rijst, mais en naanbrood

4.1
(50)

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

:
Veggie
:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)
Gluten

35 minuten
35 minuten

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Woksaus met gember

()

½ tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

()

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Naanbrood

()

50 gram

Biologische volle yoghurt

()

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3555 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten118.7 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels14.5 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.1 g
Potassium496.3 mg
Calcium86.5 mg
Iron1.7 mg

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Zeef
Kom

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en de gemalen kurkuma toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember en venkel toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.

Curry maken
4

Voeg de kokosmelk toe aan de sauteerpan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Yoghurt mengen
5

Bak ondertussen het naanbrood 5 - 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Garneer het gerecht met de overige verse koriander. Serveer met het naanbrood en de yoghurtsaus.