In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool

Falafel wordt bijna overal in het Midden-Oosten gegeten. Falafel wordt gemaakt van gestampte kikkererwten. Je maakt hier zelf balletjes van. Hoe je dit gemakkelijk doet lees je op ons blog. Je verpakt de falafelballetjes in volkoren Libanees platbrood met Hollandse rodekool. Om het je gemakkelijk te maken is de groente al voorgesneden!

Labels:
Kindvriendelijk
•Veggie
Allergenen:
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Rode ui

150 gram

Falafeldeeg

(Bevat Gluten)

50 gram

IJsbergsla

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

1 tl

Gemalen komijnzaad

2

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

3 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)887 kcal
Energie (kJ)3711 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Saladekom
•Aluminiumfolie
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

1

Snipper de rode ui. Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van.

Meng de ijsbergsla en de helft van de rodekool.
2

Meng in een saladekom de ijsbergsla met de helft van de rodekool. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout en meng met de salade.

Bak de falafelballetjes.
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Fruit de rode ui en rodekool.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede koekenpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige rodekool toe en bak 5 - 7 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met de helft van de komijn.

5

Maak een saus van de Turkse yoghurt en overige komijn.

6

Maak de koekenpan van de falafel schoon en verhit op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in de koekenpan.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het platbrood over de borden. Beleg naar wens met de rodekool, salade, falafel en Turkse yoghurt.