Skip to main content
Tilapia in romige currysaus

Tilapia in romige currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

Tilapia is een geslacht van vissen dat ongeveer 100 verschillende soorten omvat; deze witte zoetwatervissen komen oorspronkelijk uit Afrika en het Midden-Oosten en staan bekend om hun milde smaak.

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

5 gram

Gemberpuree

50 gram

Gebroken sperziebonen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Tilapiafilet op huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2656 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten18.6 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels7.1 g
Eiwitten37.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 6 minuten. 
  • Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten.
  • Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het currypoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis pocheren
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de sauteerpan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat. Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders