Speciaal ingrediënt in je box! Koolrabi is een kruising tussen kool en witte raap en heeft een knapperige, lichtzoete smaak. Zowel rauw als gebakken of gegrild is deze knolgroente smaakvol.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kippendijreepjes met mediterrane kruiden
75 gram
Bulgur
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Koolrabi
100 gram
Spinazie
½ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat: Mosterd)
40 gram
Labne
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
175 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie grof. Snipper de ui.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pot op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en bak 1 minuut al roerend. Schenk de bouillon erbij en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el water per persoon in een pan en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal het deksel van de pan en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe. Bak 1 - 2 minuten mee en laat de spinazie slinken.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de kip 7 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de koolrabi en spinazie toe aan de bulgur samen met de witte balsamicoazijn en de helft van de kip. Voeg de overige spinazie toe en roer goed door.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige kip eroverheen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.