HelloFresh
topBanner
Groene curry met zelfgedraaide kipgehaktballetjes

Groene curry met zelfgedraaide kipgehaktballetjes

Met gele peen, tomaat en honingpinda's

QUICK & EASY
Lees meer

Dit gerecht is geïnspireerd op ayam besengek, een Indonesisch gerecht met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Besengek currypasta wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de gekruide Indonesische kipgehaktballetjes voor een ware smaaksensatie.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SelderijPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Basmatirijst

2 stuks

Tomaat

200 g

Gele wortel

2 stuks

Knoflookteen

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

210 g

Kipgehaktballetjes met Indonesische kruiden

80 g

Besengek-currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Selderij)

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3812 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd de tomaat in blokjes en rasp de gele peen met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.

2

• Halveer de kipgehaktballetjes. • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes 5 – 6 minuten rondom gaar.

3

• Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de gele peen en de knoflook 4 – 5 minuten. • Voeg de currypasta en de tomaat toe en bak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk toe, verlaag het vuur en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Serveer de rijst in kommen en schep de curry erover. • Verdeel de kipballetjes over de kommen en garneer met de pikante honingpinda's, de limoen en de koriander.