Griekse orzo met kipgehakt en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Griekse orzo met kipgehakt en aubergine

met feta en paprika

Labels:
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Orzo

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)224 kcal
Energie (kJ)936 kJ
Vetten11.4 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten16.5 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels7.6 g
Eiwitten9.7 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom
Rasp

Instructies

1
  • Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon
  • Pers de knoflook of snijd fijn.Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
2
  • Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de paprikablokjes en 1/3 zakje oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Weeg de orzo af en voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de cherrytomaten uit blik en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los.
  • Voeg wanneer de orzo te droog wordt wat water toe.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 400 g groente.

4
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Snijd de krulpeterselie grof.
  • Verdeel de orzo op de borden.
  • Garneer met de witte kaas en de peterselie.
.
5

Rasp intussen met een grove rasp de komkommer in een kom. Voeg de yoghurt, peper en zout toe. Snijd de peterselie fijn.

.
6

Schep de orzo op de borden en serveer met de tatziki. Garneer met de peterselie.