Skip to main content
Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree
Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

met tomaat en Siciliaanse kruiden

4.2
(882)

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Gluten, Ei, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2558 kJ
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten52.9 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels11 g
Eiwitten34.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Vlees bakken
2

Verhit 1/4 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.

Tomatenblokjes toevoegen
3

Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe aan de sauteerpan met gehakt. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Spinaziepuree maken
4

Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om het smeuiger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Samenstellen
5

Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van een ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders