Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
25 gram
Geraspte belegen kaas
1 tl
Suiker
¼ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/4 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe aan de sauteerpan met gehakt. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om het smeuiger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van een ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.
Verdeel de gehaktschotel over de borden.