Skip to main content
Gesmoorde kabeljauwfilet

Gesmoorde kabeljauwfilet

Met gebakken aardappelen en boontjes

3.6
(2,6 k)

In dit gerecht gebruik je meiraap. Rauw kan meiraap best pittig zijn maar omdat je hem in dit recept bakt, wordt de smaak zachter. Laurier en nootmuskaat brengen dit klassieke Nederlandse gerecht verder op smaak. Omdat je de vis gaat smoren, blijft die lekker zacht en sappig.

Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair ferme

1 pièce(s)

Gousse d'ail

100 g

Navet

125 g

Haricots verts

1 pièce(s)

Feuille de laurier

1 pièce(s)

Filet de cabillaud

(Contient: Poisson)

1 pièce(s)

Noix de muscade

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories586 kcal
Énergie (kJ)2451.8 kJ
Graisses20 g
Graisses saturées8 g
Glucides70 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines26 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle avec couvercle

Instructions

Bak de aardappelen.
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de knoflook 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

2

Schil ondertussen de meiraap en snijd in dunne halve plakken. Snij de kopjes bij de steelaanzet van de sperziebonen.

Smoor de kabeljauwfilet.
3

Smelt de roomboter in een pan met deksel en bak de meiraap met de overige knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de mosterd, laurier en 50 ml water per persoon toe en roer voorzichtig door. Leg de kabeljauwfilet in de pan op de meiraap, bestrooi met peper, zout en een snufje nootmuskaat en laat 10 – 12 minuten smoren met de deksel op de pan.

Garneer met nootmuskaat.
4

Zorg ondertussen dat de sperziebonen tot ongeveer de helft onder water staan in een andere pan met deksel met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook, en laat 10 – 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bestrooi met peper en garneer met nootmuskaat.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de gesmoorde kabeljauw, meiraap, aardappelen en sperziebonen over de borden. Garneer naar smaak met extra nootmuskaat.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes